پالت رنگی برند و نحوه طراحی آن برای موفقیت شما در برندینگ

هویت برند شما باید همچون نیروی محرکه‌ای قدرتمند برای شما باشد. این هویت در یک بازار شلوغ به برندتان کمک می‌کند تا از دیگران متمایز شوید، خود را با صدای رسا و اثربخش بیان کنید و در نهایت اشخاص را وسوسه کنید تا با برند شما ارتباط برقرار کنند. در این مقاله از عاج مگ به اهمیت پالت رنگی برند و طراحی آن برای موفقیت در برندینگ اشاره می‌کنیم. در ادامه با همراه باشید.

رنگ بخش قابل‌توجهی از هویت بصری برندتان را شکل می‌دهد. اما انتخاب رنگ برند نباید طبق سلیقه‌های شخصی انجام شود. در این مقاله همه آنچه را که لازم است در مورد برندینگ از طریق رنگ بدانید، بررسی می‌کنیم و در کنار شما هستیم تا بتوانید پالت رنگی برند بی‌نقص خود را بسازید.

رنگ‌ها چطور می‌توانند به نفع برند شما باشند؟

رنگ فقط یک عنصر زیبایی‌شناسانه نیست؛ بلکه یک ابزار واقعی Bبرندینگ است. اگر به‌درستی استفاده شود، در هر نقطه تماس، برند شما را ارتقا می‌دهد، از طراحی محصول تا وب‌سایت و محتوایی که تولید می‌کنید. اگر قصد دارید از لحظه اول تأثیر خوبی داشته باشید (البته که چنین قصدی دارید)، روش‌های زیادی وجود دارد که رنگ می‌تواند میزان اثرگذاری شما را افزایش دهد و به سود برند شما عمل کند.

ایجاد تفاوت با طراحی پالت رنگی برند

خیلی زود تلویزیون‌های رنگی جهان را تسخیر کردند. رنگ ذاتاً جلب توجه می‌کند و باعث می‌شود همه چیز گیراتر شود. بر اساس یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ در ژورنال مطالعات مصرف‌کننده منتشر شد، رنگ‌هایی با میزان اشباع بالا موجب تحریک جنسی شده و به همین دلیل جلب توجه می‌کنند (رنگ‌ها در این مطالعه، روی ادراک مصرف‌کننده از سایز محصولات هم تأثیر می‌گذاشتند).

به دلیل جذابیت ذاتی رنگ، استفاده از آن روشی آسان برای جلب توجه و – مهم‌تر از آن – ایجاد تفاوت بین شما و رقبا است؛ چه زمانی که قصد دارید در قفسه فروشگاه متفاوت باشید، چه به‌عنوان فید یک شبکه اجتماعی. برند‌های زیادی این کار را آنقدر خوب انجام داده‌اند که حتی متوجه آن نشده‌اید؛ سعی کنید اپل را بدون سفیدی مینیمال معروفش یا گوگل را با یک لوگوی تک‌رنگ تصور کنید.

بازخورد عاطفی و احساسی

یکی از دلایل قدرتمند بودن پالت رنگی برند، توانایی آن در برانگیختن بازخورد عاطفی و اثرگذاری بر حال‌وهوای مخاطب است. اگر قصد برانگیختن احساس خاص یا تقویت ارزش برند خود را دارید، استفاده از رنگ روش مؤثری برای انجام این کار است.

برای مثال، بر اساس گزارش‌ها کمپانی هوندا فروش خود در نمایندگی‌ها را با عقد قرارداد در اتاق‌هایی که پالت رنگی برند خود را به رنگ آبی روشن داشتند تا ۳۵% افزایش داده است. در یک تحقیق مشابه در دانشگاه ویرجینیا، مشخص شد استفاده از رنگ قرمز در پس‌زمینه سایت باعث می‌شود مصرف‌کنندگان در حراجی مبلغ بالاتری پیشنهاد کنند.

به یاد داشته باشید موفقیت بلندمدت برند وابسته به روابطی است که ایجاد می‌کنید و یک پیوند عاطفی در هسته هر رابطه وجود دارد. چه مایل باشید مخاطب‌های برند شما را به‌عنوان یک مشاور مورداعتماد در نظر داشته باشند، چه بهترین دوست بامزه آن‌ها باشید، پالت رنگی برند می‌تواند کمک بسیار زیادی به برانگیختن این احساسات کند.

ادراک و تعامل

یکی دیگر از نکات شگفت‌انگیز مربوط به پالت رنگی برند‌تان این است که مغز طوری طراحی شده تا محتوای تصویری را سریع‌تر از محتوای متنی پردازش کند. به همین دلیل، اگر قصد دارید به صورت غیرکلامی ارتباط برقرار کنید، استفاده از تصویر اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. زمانی که از عناصری مانند رنگ در طراحی خود استفاده می‌کنید، درک همه چیز ساده‌تر می‌شود.

مخاطب شما با اطلاعات مهم موجود در یک اینفوگرافیک یا داده‌های موجود در یک تصویرسازی تعامل بهتر و ساده‌تری برقرار می‌کند. پس شما می‌توانید با استفاده از قدرت رنگ‌ها و درآمیختن آن با محتوا به درک بهتر اطلاعات و به‌یادماندنی‌تر شدن آن کمک کنید.

در حقیقت تحقیقات نشان داده است که استفاده از رنگ می‌تواند میزان ادراک از محتوای شما را تا ۷۳% افزایش دهد.

از سوی دیگر رنگ به دلیل قدرت تحریک‌کنندگی‌اش به شدت جلب توجه می‌کند. حتی تحقیقات نشان داده‌اند که خوانندگان زمان بیشتری صرف تماشای تصاویر رنگی نسبت به تصاویر سیاه و سفید می‌کنند.

استفاده مؤثر از رنگ می‌تواند به صورت چشم‌گیری محتوای شما را در هر مرحله‌ای از سفر مشتری بهبود ببخشد، اثرگذاری آن را افزایش دهد و شاید افراد را به سمت انجام عملی که مدنظر شماست، سوق دهد.

با این وجود و با این که هیچ شکی در مورد کارآمدی مفهوم پالت رنگی برند شما وجود ندارد، هیچ تک‌رنگی وجود ندارد که بتواند به صورت جادویی میزان بازدید صفحات شما را افزایش دهد و تعداد اشتراک‌گذاری صفحات اجتماعی شما را بالا ببرد. برای بالا بردن شانس موفقیت، باید به صورت استراتژیک و عامدانه در مورد استفاده از رنگ فکر کنید.

قبل از انتخاب پالت رنگی برند باید چه چیز‌هایی بدانید؟

ما برای خلق هویت بصری در کنار بسیاری از برند‌ها بوده‌ایم. در این میان متوجه این موضوع شده‌ایم که پیدا کردن رنگ صحیح با انتخاب پالت رنگی آغاز نمی‌شود. بلکه باید در مورد اهداف کلی برند، این که قصد بیان چه چیزی را دارید و این که رنگ‌ها را چطور برای خلق ارزش به کار می‌گیرید، فکر کنید.

شخصیت خود را در نظر داشته باشید

تأثیر رنگ‌ها در مخاطب‌های مختلف بسیار نسبی و ذهنی است، اما مشخصاً موجب برانگیختن احساس می‌شود. قصد دارید در مورد خود چه چیزی بگویید؟ اگر فردی بشاش و بازیگوش هستید، انتظار رنگ‌های روشن و جسورانه می‌رود. رنگ‌های گنگ، احساس جدیت و پیچیدگی را منتقل می‌کنند. با این وجود، عموماً معانی مختلفی به رنگ‌های مشخصی نسبت داده‌اند.

در مورد مخاطب‌های خود فکر کنید

می‌دانید چه کسی هستید و قصد انجام چه کاری را دارید. اما چطور می‌توانید این را برای مخاطب‌های هدف خود از طریق پالت رنگی برند بیان کنید؟ احتمال دارد کاربران به سمت چه رنگ‌هایی جلب شوند؟ بدون شک یک شرکت اسباب‌بازی کودکان احتمالاً نمی‌تواند از برندینگ تماماً سیاه یک خط فشن (پوشاک) لوکس مردانه سود ببرد. البته به رقبای خود هم باید نگاهی داشته باشید. به این فکر کنید که چطور می‌توانید با استفاده از رنگ متمایز شوید.

به مزایای احساسی خود فکر کنید

چه محصول و یا خدماتی می‌فروشید؟ چه احساسی برای مخاطب خود فراهم می‌کنید؟ شادی و راحتی؟ رسمیت و حرفه‌ای بودن؟ به این که چطور می‌توانید با استفاده از رنگ این احساس را پرورش دهید، فکر کنید.

برای مثال، آیا خدمات یا محصول شما زندگی اشخاص را بهبود می‌دهد یا از رخ دادن اتفاق بدی برای آن‌ها جلوگیری می‌کند؟

یک تحقیق در سال ۲۰۱۹ از دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان داد رنگ قرمز در تبلیغات پیشگیری‌محور و رنگ آبی در تبلیغات سودمحور واکنش بیشتری در مخاطب‌ها به‌وجود می‌آوردند. با وجود این که این یافته‌ها در مورد پالت رنگی برند، قانون ثابتی برای اثرگذاری رنگ‌ها نیست، اما ارزش فکر کردن دارد.

هم چنین در سال ۲۰۰۶ مؤسسه آموزشی کسب‌وکار کاردیف در تحقیقی متوجه شد اشخاص در صورتی که رنگ محصولی را مناسب آن بدانند، واکنش مثبت‌تری نسبت به آن نشان خواهند داد. این مطالعه رنگ‌ها را به دو دسته کلی رنگ‌های عملکردی و رنگ‌های اجتماعی-حسی تقسیم کرده بود.

  • رنگ‌های اجتماعی-حسی: قرمز، زرد، صورتی و بنفش
  • رنگ‌های عملکردی: خاکستری، سیاه، آبی و سبز

مخاطبان به محصولات عملکردی که با رنگ‌های عملکردی بسته‌بندی می‌شدند، واکنش بهتری نشان می‌دادند. به همین دلیل اگر قصد دارید دستگاه طبی شما که می‌تواند زندگی اشخاص را نجات دهد، برای مردم قابل اعتماد باشد، احتمالاً نباید از صورتی و زرد برای طراحی آن استفاده کنید.

به این که چطور از رنگ‌های شما استفاده خواهد شد، فکر کنید

بعضی از رنگ‌ها روی صفحه‌نمایش خوب جواب نمی‌دهند؛ پس در مورد استفاده از آن‌ها آگاهانه عمل کنید. باید به طراحان خود ابزار مناسبی بدهید که با آن کار کنند. بعد از این که به این عناصر مهم فکر کردید، زمان بازی کردن با خود رنگ فرا می‌رسد.

چطور برای هویت برند خود رنگ انتخاب کنید؟

چه در حال شروع هستید، چه پالت رنگی موجود خود را بهینه‌سازی می‌کنید، در ادامه چند گام ساده معرفی می‌کنیم تا پالت رنگی برند‌تان را به بهترین شکل تنظیم کنید.

با الهامات رنگی شروع کنید

ابزار رنگ، تصویر یا تابلوی پینترست فرقی نمی‌کند، در آن‌ها به دنبال رنگ‌هایی باشید که برای شما خوشایند است و با برندتان تعامل مطلوبی برقرار می‌کند. خوشبختانه، تعداد زیادی سایت و ابزار الهام‌بخش طراحی پالت رنگی برند وجود دارد که‌ایده‌های خوبی به شما می‌دهد. تعدادی از گزینه‌های محبوب عبارتند از:

  • Adobe Capture CC: کمک می‌کند تصاویر را به پالت رنگی تبدیل کنید.
  • Branding Color Quiz: آزمونی برای این که بفهمید چه رنگ‌هایی مناسب شرکت شما هستند.
  • Colorhexa: در مورد تمام رنگ‌ها اطلاعات ارائه می‌دهد.
  • Colorhunt.co: کمک می‌کند پالت رنگی خود را بچینید.
  • ColourLovers.com: یک سایت فوق‌العاده برای خوره‌های رنگ (Color Geeks) به حساب می‌آید.
  • Colr.org: ابزاری برای سر و کله زدن با پالت‌های رنگی برند است.
  • Coolors.co: scheme رنگی تولید می‌کند.
  • LOLColors: منبع الهام curate شده پالت رنگی است.
  • Paletton.com: ابزاری است برای خلق پالت رنگی بر اساس نظریه رنگ شما.
  • Pantone Color Finder: به شما کمک می‌کند رنگ‌های مشخص پنتون را پیدا کنید.
  • Color Palettes of the Fortune ۵۰۰: پالت‌های رنگی اولیه و ثانویه کمپانی‌های بزرگ را در آن ببینید.

در طراحی پالت رنگی برند از روش آزمون و خطا استفاده کنید

ترکیب رنگ‌های تک‌فام، هم‌نظیر و مکمل را آزمایش کنید. تضاد ایجاد کنید و طیف‌های تیره و روشن بسازید.

رنگ‌های غالب و تأکیدی خود را پیدا کنید

پالتی که می‌سازید بر اساس نظر شماست؛ اما پیشنهاد ما این است که این ساختار را رعایت کنید:

  • ۱ رنگ پایه
  • ۲ رنگ اصلی
  • ۳-۵ رنگ مکمل
  • ۲ رنگ تأکیدی

به یاد داشته باشید حالا که پالت رنگی برند خود را انتخاب کرده‌اید، باید اطمینان حاصل کنید به صورتی پیوسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین باید اطمینان داشته باشید رنگ منتخب شما با هویت بصری برندتان تناسب دارد، زیرا همه چیز از لوگو تا آیکون‌گرافی شما باید با هم یکپارچه و یک‌صدا باشند.

برای اینکه همه چیز را یکپارچه نگاه دارید: یک راهنمای کامل استایل (سبک) برند تهیه کنید تا عناصر برند شما به آسانی استفاده شوند. لوگوی خود را متمایز و منحصربه‌فرد طراحی کنید. ببینید چطور باید تایپوگرافی مناسبی برای برند خود پیدا کنید.

در هر نقطه‌ای از این مسیر دچار مشکل شدید، به کمک تخصصی هم فکر کنید. از اینکه به جان گرفتن برند شما کمک کنیم خوشحال می‌شویم.

پرسش‌های شما درباره پالت رنگی برند

مراحل ایجاد پالت رنگ سازمانی چیست؟

اولین گام در ایجاد پالت رنگ سازمانی، شناخت معانی رنگ‌ها است که در این مقاله هم مورد توجه قرار گرفته است. مراحل بعدی هم عبارتند از هماهنگی رنگ با هویت برند، بررسی پالت رنگی برند رقبا و بررسی میزان هماهنگی رنگ‌ها کنار یکدیگر.

آیا ابزار‌هایی برای کمک به طراحی پالت رنگی برند وجود دارند؟

بله. سایت‌هایی مثل coolers.co، colr.org و paletton.com از جمله ابزار‌هایی هستند که در مسیر طراحی پالت رنگی شما را همراهی می‌کنند. در این مقاله به تعداد بیشتری از این ابزار‌ها اشاره شده است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *