به تدوین استراتژی ریبرندینگ فکر می‌کنند گام‌های لازم در این مقاله آمده‌اند

برای هر سازمانی، ریبرندینگ هیجان‌انگیز است، اما روند انجام این کار می‌تواند خسته‌کننده و درهم شکننده باشد. از کجا باید شروع کرد؟ اول تکلیف چه چیزی باید روشن شود؟ چه کسی می‌تواند برای این کار کمک کند؟ اگر قبلاً این کار را انجام نداده باشید، به راحتی ممکن است دچار مشکل شوید. امروز در عاج مگ در ۱۰ گام به سادگی مراحل مختلف تدوین استراتژی ریبرندینگ را توضیح می‌دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

خوشبختانه نیازی نیست این کار را به تنهایی انجام دهید. ما به اشخاص زیادی برای طراحی استراتژی بازسازی برند کمک کرده‌ایم و به همین دلیل می‌دانیم چه خطرات و پرتگاه‌هایی می‌تواند این پروژه را با خطر روبرو کند – و اینکه چطور از آن‌ها دوری کنیم را هم بلد هستیم. برای همین یک راهنمای گام به گام شامل بهترین نکاتی که می‌توانیم ارائه کنیم، ابزار‌ها و الگو‌های لازم آماده کرده‌ایم تا شما را از شروع ریبرندینگ تا انتهای کار برساند.

چطور ریبرندینگ انجام دهید

اگر در حال فکر کردن به ریبرندینگ هستید، آماده شروع هستید و یا به دلیل توقف در روند کار دچار مشکل شده‌اید، ‌امید داریم این راهنما بتواند ریبرندینگ شما را با کمترین دردسر ممکن به موفقیت برساند.

گام اول: بدانید چرا تدوین استراتژی ریبرندینگ برای‌تان مهم است

فقط به این خاطر که از دیدن لوگوی خودتان خسته شده‌اید به این معنی نیست که باید ریبرندینگ انجام دهید. ریبرندینگ نیازمند زمان، انرژی و منابع زیادی است و برای همین اصلاً تصمیمی نیست که بی‌دقت گرفته شود. هر ریبرند با دیگری تفاوت دارد، اما باید بدانید چرا اینکار را انجام می‌دهید.

در نهایت احتمالاً علت این که ریبرند انجام می‌دهید این است که یک مشکل اساسی در نحوه بیان برند خود دارید. برای این که این مشکل را به صورت مؤثری درمان کنید، باید این مشکل را با اعضای تیم خود در میان بگذارید تا همه بدانند چرا دارید این کار را انجام می‌دهید.

برای این که ریبرندینگ موفقی داشته باشید، باید همه اعضای تیم از تصمیم‌گیرندگان رده بالا تا طراح لوگو درگیر باشند. برای جلوگیری از دردسر، در هر مرحله از کار تأییدیه بگیرید (باور کنید هیچ چیزی آزاردهنده‌تر از این نیست که چون یک نفر در جریان نبوده است، مجبور شوید همه‌چیز را از اول شروع کنید).

گام دوم: تیم برند خود را بشناسید

شما نیاز به تیمی با تجربه، تخصص و مهارت‌های ارتباطی هستید تا بتوانند برای شما ریبرندینگ انجام دهند، زیرا عناصر زیادی در این کار درگیر هستند و همه چیز می‌تواند خیلی زود استرس‌زا شود.

وقتی قرار است افراد مناسبی برای اجرای برند خود پیدا کنید، هم می‌توانید این کار را با نیرو‌های داخلی خود انجام دهید و هم می‌توانید سراغ یک آژانس تبلیغاتی بروید. هرکدام از این روش‌ها مزایای خود را دارند و در نهایت همه چیز به نیاز شما برمی‌گردد.

مزایای کار با اعضای تیم خودتان: هیچ کس برند شما را مثل خودتان نمی‌شناسد. اگر دانش، منابع و توانایی کافی دارید تا ریبرندینگ را خودتان انجام دهید، قطعاً می‌توانید به انجام این کار فکر کنید.
مزایای کار با آژانس تبلیغاتی: با وجود این که هییچ کس برند شما را مثل خودتان نمی‌شناسد، گاهی اوقات برند‌ها شبیه به یک حباب خواهند بود. در چنین شرایطی داشتن دیدی از بیرون می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. آژانس‌های تبلیغاتی تجربه بسیار زیادی دارند، می‌دانند چه چیز‌هایی ممکن است خوب و یا بد پیش بروند و هم چنین توانایی این را دارند که شما را در مسیر مطابق با اصول ریبرندینگ قرار دهند.
البته، استفاده ترکیبی از این دو روش هم می‌تواند گزینه خوبی باشد (ما برای کمک در این روند با برند‌های زیادی همکاری کرده‌ایم و نتایج عالی هم داشته‌ایم). مهم نیست با چه کسی کار می‌کنید، امکان ارتباط شفاف را ایجاد کنید و همکاری خلاقانه را توسعه دهید.

گام سوم: تحلیل رقابتی انجام دهید

تدوین استراتژی ریبرندینگ خوب مستلزم ایجاد ارتباط خوب – این که هم بدانید باید چه چیزی بگویید و هم بدانید چطور باید خودتان را به مخاطب هدف عرضه کنید – مخصوصاً در ارتباط با دیگر برند‌ها است.

برای همین، تحلیل رقبایتان با نگاهی نقادانه در تمام جنبه‌های برند آن‌ها از لوگو گرفته تا تگ‌لاین و صدای برند و پیامی که منتقل می‌کنند، می‌تواند به شما کمک کند. این اطلاعات بسیار مهم است، چون که به شما نشان می‌دهد چطور می‌توانید در جهت مخالف آن‌ها حرکت کنید. (از دیدن میزان شباهت بین رقبای خود شگفت‌زده خواهید شد. مثلاً اگر همه از یک لوگو با رنگ آبی استفاده می‌کنند، شما می‌توانید با یک لوگو با رنگ متفاوت حسابی خودتان را بیان کنید).

گام چهارم: بدانید متعلق به چه کسی هستید

طراحی استراتژی بازسازی برند، اساساً در مورد این است که بفهمید چه کسی هستید و این مسأله را به صورت مؤثری بیان کنید، اما این هم بسیار مهم است که به یاد داشته باشید با چه کسی صحبت می‌کنید. با وجود این که جمعیت هدف شما، همه چیز برند شما را شکل نمی‌دهند، باز باید در نظر داشته باشید که توسط آن‌ها چطور ادراک می‌شوید. در نهایت، اصلی‌ترین آزمون پیش روی یک برند ساده است: آیا با مردم ارتباط برقرار می‌کند یا نه؟

گام پنجم: بررسی برند در فرایند تدوین استراتژی ریبرندینگ

راهنمای ریبرندینگ در کسب و کار‌های موفق نشان می‌دهد، همه آن‌ها با تحقیقات مناسب شروع شده‌اند. هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشید، استراتژی و رویکرد خلاقانه بهتری خواهید داشت. قبل از این که بازسازی برند خود را به صورت رسمی شروع کنید، باید بدانید چه چیزی درست کار می‌کند، چه چیزی مشکل دارد و چطور باید رشد کنید و سؤالاتی از این دست. به صورت خلاصه، باید وضعیت موجود برند خودتان را بشناسید و بعد بر اساس آن روند کار را تنظیم کنید.

به همین دلیل، بررسی برند یک گام اولیه بسیار مهم خواهد بود. درست مثل تحلیل رقابتی، این مسیر روش بسیار خوبی برای فرو رفتن به عمق برند خودتان – در همین وضعیتی که الان قرار دارد_ است. دیدگاهی که در طول این مرحله به دست می‌آورید، روی تصمیم‌گیری شما در مراحل بعدی تأثیر می‌گذارد.

بعد از این که بررسی برند شما تمام شد، متوجه می‌شوید در کدام قسمت‌ها بیش از همه به کمک نیاز دارید. ممکن است دوست داشته باشید به یکباره سراغ همه مشکلات بروید، اما در نظر داشته باشید که طراحی و تدوین استراتژی ریبرندینگ شما یک اکوسیستم پیچیده است. نمی‌شود همینطوری تگ‌لاین خودتان را عوض کنید و هزار کارت ویزیت جدید سفارش بدهید.

یک برند قدرتمند با فکر و هدف ساخته می‌شود و هرکدام از عناصر این برند بر دیگری تکیه دارد. به همین دلیل هم ما این گام‌ها را به این ترتیب چیده‌ایم. ممکن است روی تمام این گام‌ها به یک اندازه زمان نگذارید، اما باید به همین ترتیب ارائه شده به آن‌ها رسیدگی کنید.

گام ششم: قلب برند در تدوین استراتژی ریبرندینگ

قلب برند شما چیست؟ قلب برند یعنی بیان کردن اینکه برند شما واقعاً در قلب و ریشه خود کیست. به صورت دقیق‌تر، قلب برند شما از این موارد تشکیل شده است:

  • هدف: چرا وجود دارید؟
  • بینش: دوست دارید به چه آینده‌ای برسید؟
  • ماموریت: این آینده را چطور می‌سازید؟
  • ارزش‌ها: چه کسی هستید؟ چطور کار می‌کنید؟

این عناصر بر یکایک جنبه‌های تدوین استراتژی ریبرندینگ شما تأثیر خواهند داشت. برای همین هم باید اطمینان حاصل کنید که هرکدام به خوبی مستند شده است. ممکن است متوجه شوید که قلب برند خود را به صورت ناقص بیان کرده‌اید، اما حالا دیگر زمان آن رسیده که ارزیابی دوباره‌ای انجام دهید و مطمئن شوید به درستی بیان می‌کنید که شما چه کسی هستید و از اینجا به بعد قصد دارید چه چیزی به دست بیاورید.

ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما شفافیت به تمام اعضای تیم از طراح، تا مدیر پروژه و مدیر ارشد بازاریابی کمک می‌کند بدانند چه چیزی در حال رخ دادن است، چه کسی این کار را انجام می‌دهد و باید انتظار چه چیزی را داشت.

مستندسازی شفاف و دقیق همه چیز، از قلب برند و برنامه زمانی تا بودجه و پرسشنامه بررسی برند، بسیار سودمند خواهد بود. مدیر پروژه شما باید مسئول مرتب‌سازی تحقیقات، به روز‌رسانی مدارک و اطمینان از در دسترس بودن همه چیز باشد.

گام هفتم: پیام برند خود را تبیین کنید

ممکن است وسوسه شوید که اول سراغ طراحی لوگو و جنبه‌های بصری بروید، اما به یاد داشته باشید که هویت بصری شما تنها امتدادی از پیام برند شماست. برای همین، مهم است که ابتدا پیام برند خود را بیان کنید که شامل موارد زیر است:

  • ذات برند (صدا، لحن، شخصیت)
  • تگ‌لاین
  • ارزش
  • ستون‌های پیام برند

این عناصر پیام ممکن است در طول زمان قدیمی و مانده شوند، مخصوصاً اگر دهه‌ها از آخرین باری که به سراغ استراتژی بازسازی برند رفته بودید، گذشته باشد. هدف این است که پیامی منسجم، یکپارچه و همسو با اهداف برند خود داشته باشید.

گام هشتم: هویت بصری خود را طراحی کنید

بیشتر افراد زمانی که به اصول و ایجاد راهنمای ریبرندینگ فکر می‌کنند، تنها به هویت بصری آن و این که چه شکلی خواهد بود فکر می‌کنند. اما باز هم تأکید می‌کنیم که هویت بصری شما تنها بازتاب و امتدادی از این است که برند شما چه کسی و یا چه چیزی است، به همین دلیل هم قبل از این که این مرحله را شروع کنید، باید تکلیف این دو مورد را روشن کرده باشید.

یک برند قدرتمند با فکر و هدف ساخته می‌شود و هرکدام از عناصر این برند بر دیگری تکیه دارد.

با این حال، هویت بصری شما «چهره” برندتان است، برای همین هم باید در هر نقطه برخورد، به بهترین شکل ممکن ارائه شود. برای این که بتوانید این کار را به صورت مؤثری انجام دهید باید هویتی داشته باشید که:

جامع باشد: باید به طراحان این قدرت را بدهد که همه نوع محتوایی تولید کنند، چه یک موشن‌گرافیک برای وب‌سایت شما باشد و چه یک بنر برای نمایشگاه کسب و کار.

انعطاف‌پذیر باشد: باید بتواند در بستر‌های مختلفی کارایی داشته باشد و بتواند همراه با برند شما رشد کند.

شهودی (درون‌یاب) باشد: تمام عناصر باید به خوبی با هم کار کنند.

دقیق باشد: باید بتواند شخصیت برند شما را به صورت دقیقی بیان کند

این یعنی برخی عناصر ممکن است مورد بازبینی قرار بگیرند، به روز‌رسانی شوند و یا به هویت بصری موجود شما اضافه کنند، ازجمله مواردی مانند: رنگ، لوگو، تایپوگرافی، عکاسی، تصویرسازی و….

همچنین مهم است که تدوین استراتژی ریبرندینگ را از بالا به پایین انجام دهید، زیرا برخی عناصر روی هم اثر خواهند داشت؛ درست مثل لوگو و رنگ.

گام نهم: راهنمای برند درست کنید

بعضی تیم‌ها در برابر تغییرات مقاومت می‌کنند و یا در آن غرق می‌شوند، نمی‌شود فقط برندینگ جدید را به ان‌ها معرفی کنید و بعد به حال خودشان ر‌هایشان کنید. شما باید به تیم خود توانایی و قدرت پیاده‌سازی درست برند را به وسیله ارائه همه چیز – قلب برند، پیام برند، هویت بصری – در قالب راهنمای تمیز و مرتب بدهید.

برای این که کار آسان شود، راهنمایی‌های ساده و جامع ارائه کنید و در کنار آن مواردی مانند مثال‌های واقعی و یا چک‌لیست هم ارائه کنید تا مشکلی پیش نیاید. راهنمای بروزرسانی شده شما باید برای هر تولیدکننده محتوا که به آن نیاز دارد آماده و در دسترس باشد. هم‌چنین باید شخصی را منصوب کنید تا به تمام سؤالات در مورد پیاده‌سازی برند پاسخ دهد.

گام دهم: ریبرند خود را پخش کنید

به سرانجام رساندن ریبرندینگ یک چیز است، ارائه آن یک چیز دیگر است. از جلسه توجیهی با تیم خودتان تا اعلام خبر به رسانه‌ها، چیز‌های زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها فکر کنید. هرچه بیشتر از قبل آماده باشید، کار‌ها بهتر پیش می‌رود. برای همین باید – هم به صورت داخلی و هم خارجی -استراتژی عرضه مناسبی داشته باشید.

از تیم خودتان در مدت ریبرندینگ حمایت کنید

احساس فشار و استرس در طول اجرا و تدوین استراتژی ریبرندینگ طبیعی است، اما به یاد داشته باشید که می‌توانید این کار را انجام دهید، از آن عبور کنید و در نهایت برند بهتری داشته باشید. این کار برای پیش بردن برند شما به سوی آینده ضروری است، اما کار شما با طراحی استراتژی بازسازی برند تمام نخواهد شد. این تنها نقطه شروع شما خواهد بود. حالا این موقعیت را دارید که در هر نقطه برخورد به برند خود زندگی ببخشید.

بعد از این که جشن رسیدن به پایان یک روند طولانی و دشوار تمام شد، می‌توانید برندینگ جدید خود را به طرق مختلف مورد استفاده قرار دهید:

  • استراتژی محتوای خود را بهینه‌سازی کنید تا مطمئن شوید با برندینگ جدیدتان سازگاری دارد.
  • یاد بگیرید چطور داستان برند خود را به طرق منحصر‌به‌فرد بیان کنید.
  • روند تولید محتوای خود را بهینه‌سازی کنید تا بتوانید تا جای ممکن محتوای مؤثری تولید کنید.
  • نتایج خود را بررسی کنید تا ببینید چطور جواب می‌دهند و چطور می‌توانید به بهبود ادامه دهید.

جمع‌بندی

امروز در مقاله « تدوین استراتژی ریبرندینگ؛ ساده‌تر و آسان‌تر از همیشه» به سراغ یکی از دغدغه‌های مهم مدیران کسب و کار‌ها رفتیم. مدیران یک کسب و کار بعد از یک دوره زمانی رشد به نقطه‌ای می‌رسند که تصمیم می‌گیرند تصویر برند خود را بازسازی کنند و ما برای شما از تدوین استراتژی ریبرندینگ گفتیم. این استراتژی در ۱۰ گام تدوین می‌شود که موضوعات آن‌ها پیرامون مسائلی مثل قلب برند، هویت بصری، پیام برند و بررسی رقبا است. در کنار این ۱۰ گام، البته روی این نکته هم تأکید کردیم که فلسفه ریبرندینگ باید برای مدیران یک کسب و کار شفاف و قابل توجیه باشد تا بتوانند تدوین استراتژی ریبرندینگ را با موفقیت انجام دهند.

اگر شما قبلاً ریبرندینگ انجام داده‌اید، خوشحال می‌شویم نظرتان را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های شما درباره اصول ریبرندینگ

اصول طراحی استراتژی ریبرندینگ کدام هستند؟

این اصول ده‌گانه که در این مقاله با جزییات بیشتری بررسی شده‌اند، عبارتند از: توجه به چرایی ریبرندینگ ، شناسایی تیم اجرا و تدوین استراتژی ریبرندینگ ، بررسی رقابتی، بررسی مخاطبان و مشتریان، بررسی جزییات برند فعلی، توجه به قلب برند ، ویرایش پیام برند ، بازطراحی هویت بصری، ایجاد راهنمای برند و انتشار ریبرندینگ.

نقش هویت بصری در ریبرندینگ چیست؟

هویت بصری برند جدید تا اندازه‌ای مهم است که خیلی از افراد، صرفا ایجاد یک هویت بصری جدید را معادل بازسازی برند می‌دانند. انتظار می‌رود هویت بصری برند جدید دارای ۴ ویژگی اصلی باشد که در این مقاله به آنها اشاره شده است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *